Till NorthSpawn

Så funkar det

Medlemskap


Det är enkelt och gratis att bli medlem på NorthSpawn Arena och att delta i turneringar. I och med att du blir medlem på sidan blir du även medlem i NorthSpawns förening. När du blir medlem på sidan ombeds du att läsa igenom och godkänna föreningens stadgar. Föreningen finns till för att kunna organisera och finansiera e-sportsturneringar, både online på NorthSpawn Arena samt på NorthSpawns evenemang.

Skapa lag


För att delta i turneringar behöver du ha ett lag. Ett lag behöver bestå av minst tre deltagare som också är medlemmar på NorthSpawn Arena. Men beroende på vilket spel laget ska delta i så krävs olika antal deltagare, så var uppmärksam på vad som gäller för den tävling ni vill delta i. Du kan såklart ha flera lag. För att skapa ett lag går en av er som ska vara med i laget in på er profil-sida och klickar på ”Skapa lag”. Sedan är det bara att följa instruktionerna.

Ert lag kommer att registreras som en avdelningsförening inom NorthSpawns förening. Detta innebär att ni antar NorthSpawn stadgar för föreningar och lag och överlåter ekonomi och revision att skötas helt av NorthSpawn. Kort och gott behöver ni inte bry er om bokföring och annat pappersarbete utan kan fokusera helt på att spela och ha kul!

Bra att tänka på


• Ni behöver utse en lagledare i ert lag (detta görs på er lag-sida när laget är under registrering)
• Endast lagledaren kan godkänna medlemmarna i laget så att registreringen färdigställs
• Endast lagledaren kan godkänna nya medlemmar som ansöker till laget efter att laget är skapat
• Endast lagledaren kan anmäla laget till turneringar

Delta i turnering


För att delta i en turnering behöver ni ett lag som består av minst det antalet medlemmar som ska representera laget i turneringen (exempelvis minst 5 personer när det är en 5v5 turnering). Övriga tävlingsregler finns att läsa på sidan för den specifika turneringen som ni vill delta i.

Anmäla lag


När ni har ett fullständigt lag ansöker lagledaren i laget om att få delta i turneringen. Er ansökan behöver sedan bli godkänd av turneringsledaren från NorthSpawn.

Turneringsbracket


När turneringen startar kan ni från turneringssidan se turneringens bracket, alltså vilka lag som kommer att möta varandra i den första omgången, och hur många omgångar som kommer att köras.

Kommunikation under turnering


Under turneringen sker kommunikation vanligtvis genom vår Discordkanal.
Supportärenden hanteras enklast genom chatten på Arenan eller privatmeddelande i Discord.

Rapportera resultat


Efter varje match i turneringen rapporteras resultatet in från lagledarna i båda lagen genom ett formulär som finns länkat på turneringssidan. Resultaten granskas sedan av turneringens administratör som skickar det vinnande laget vidare till nästa match.

Prispengar


NorthSpawn's prispengarpolicy gäller och priser betalas endast ut till medlemmar som angett korrekta uppgifter vid registrering och som är svenska medborgare. NorthSpawn's policy för prispengar.

Fusk


På NorthSpawn Arena gäller nolltolerans mot fusk. Upptäcks fusk så diskvalificeras laget som fuskat eller försökt fuska från tävlingen och dess medlemmar bannas omedelbart. Medlemmarnas personnummer bannas, vilket innebär att personerna inte kan skapa nya användare.