Till NorthSpawn

Turnering: Apex Legends #3

Apex Legends #3
Typ Battle Royale
Spel Apex Legends
Lag 23/100
Speltyp 3v3
Startades 15 mars 2019 19:00
Avslutades 15 mars 2019 23:38
Antifusk -
Kanal DISCORD: https://discord.gg/VRzrFfX
Priser
1:a 3st 1000kr presentkort
2:a 3st 500kr presentkort
3:a 3st 200kr presentkort
Regler


Turneringen livesänds på: www.twitch.tv/tutsi

Turneringen är för spelare på PC, PS4, XBOX.

_______________________________________


Denna turnering arrangeras i samarbete med E-sport Sverige,Lite bättre, Lite finare.

E-sport Sverige,Lite bättre, Lite finare som är Sveriges största e-sport community på facebook! Varmt välkomna in communityt.


_______________________________________

SAMMANFATTNING VIKTIG INFO


VIKTIG INFO FÖR ER SOM STREAMAR:
Ni måste spara vod - det är ert bevismaterial. 2 vods, en för den första halvan (19-20.45) av turneringen och en för den andra (21:30-22.45). 

För båda turneringshalvor gäller:
Ni startar streamen innan ni drar igång med första matchen. Precis innan första matchen behöver ni visa vad klockan för att verifiera tiden.

VIKTIG INFO - dessa tider behöver ni hålla koll på: 

18:15 - 18:45 Incheckning
Checkar laget inte in i tid nekas de för att göra plats för köande lag

18:45 - 19:00 Köande lag
De platser som blir lediga efter incheckning är först till kvarn för lag som köar. 

19:00 - 20:45 Omgång 1
Laget spelar valfritt antal matcher. Efter varje match antecknas poängen för hela laget och klockslaget för matchens slut. 

20:45 - 21:00 Poängrapportering 1
Rapportera de 3 bästa matcherna

21:00 - 21:30 Paus
Inga matcher får spelas. Resultat från Omgång 1 presenteras.

21:30 – 22:45 Omgång 2 (Topp 20)
Topp 20 lag från Omgång 1 går vidare till Omgång 2. Laget spelar valfritt antal matcher. Efter varje match antecknas poängen för hela laget och klockslaget för matchens slut. 

22:45 - 23:00 Poängrapportering 2
Rapportera de 2 bästa matcherna 

23:00 Bevisöverlämning
De lag som hamnar topp 5 totalt skickar in sina VODs till admin i discord.

23:00 – 23:30 Slutgiltigt resultat presenteras

Mer detaljerad information längre ner på sidan.
_______________________________________


L A G

Turneringen spelas i lag som består av 3 spelare. 
Läs mer om hur du skapar ett lag på sidan "så funkar det".


S T R E A M I N G

Minst en person i varje lag behöver streama turneringen via Twitch eller Youtube och spara VOD så att bevismaterial finns vid behov. 


C H E C K - I N

 • För att få delta i turneringen behöver du checka in kort innan turneringen börjar.
 • Check-in görs i discord-kanalen #check-in genom att EN i laget skriver lagets namn EN gång.
 • Check-in pågår mellan 18.15 - 18.45
 • Lag som inte checkat in innan 18.45 riskerar att bli nekade att delta för att lämna plats för köande lag.
 • För de lediga platser som uppstår efter check-in gäller först till kvarn


T U R N E R I N G S F O R M A T

Varje lag spelar för sig själv och samlar poäng för kills och wins. Varje kill som laget får ger 1p, och en vinst ger laget 5p, räkna ihop poängen efter varje match och anteckna även klockslaget för när varje match avslutas. 

Turneringen är uppdelad i två omgångar. I Omgång 1, som startar 19:00, deltar alla lag. Till Omgång 2, som startar 21:30, går sedan topp 20 lag från Omgång 1 vidare, och poängen nollställs (placering 1-5 får poäng för placering).  

Under omgång 1 spelar lagen valfritt antal matcher och rapporterar sedan resultatet för totalt 3 st matcher innan kl 21:00. 
Under omgång 2 spelar de 20 lag som är kvar valfritt antal matcher och rapporterar sedan resultatet för totalt 2 st matcher innan kl 23.

Uppstår någon typ av problem är det viktigt att ni kontaktar administratör via Discord i god tid innan sista inrapporteringstid.

R E G L E R

Apex är ett väldigt nytt spel och därför är det svårt att täcka alla regler då man ej vet om alla sätt att fuska eller utnyttja spelet på. En huvudregel man kan följa är "Är spelet gjort för att göra detta?". Går det inte att göra ifrån spelets GUI så kan det i regel betyda att det inte är mening att man ska göra så.

Det är INTE tillåtet att samarbeta med andra lag för att få fördel i matcherna. Exempel på samarbete är att ett lag MED FLIT låter det andra laget samla kills genom att döda två av deras spelare vilka sedan ressas av den tredje bara för att dödas igen. 

Vi kommer inte kunna täcka alla regler och bara för att det inte står med i reglerna betyder det inte att det automatiskt är tillåtet. Är du tveksam, fråga alltid admins!


CONFIGJUSTERING

Nedan kommer en kort förklaring till varför det INTE är tillåtet att justera spelets config-filer.

På spelets hemsida står det bland anant att man inte får "abusing game features the way they aren’t supposed to be used" samt att "Performing in-game exploits and abusing glitches or bugs" ej är tillåtet.

Vi har även vart i kontakt med representanter ifrån EA som bekräftar att det INTE är tillåtet att justera spelfiler för att åstadkomma fördelar, inräknat specifikt spelconfigs.

Med ovanstående som grund har vi därför valt att förbjuda detta och alla spelare som bevisligen använder sig av det kommer att diskvalificeras.

  I de fall där administratören önskar hjälp att ta ett beslut, kan beslutet gå vidare till NorthSpawns advisory borad. Advisory board består av 5 anonyma personer där alla sitter på en kompetens inom antingen ett speciellt spel, streaming, gamingbranschen eller dylikt. Advisory board tar sedan ett beslut och lägger en rekommendation till administratören. Det är upp till administratören att avgöra om regelbrottet innebär en varning eller omedelbar diskvalifikation.


  R E S U L T A T R A P P O R T E R I N G

  • Resultatrapportering sker via knappen ”Rapportera resultat” på turneringssidan.
  • Laget ansvarar själva för att rapportera in resultaten i tid. (3 matcher från Omgång 1 rapporteras INNAN kl 21:00, och 2 matcher från Omgång 2 INNAN kl 23:00)
  • VODs från turneringen skickas vid förfrågan, och/eller om laget hamnar topp 5 totalt i slutet på turneringen.  S T E G  F Ö R  S T E G

  18:15 - 18:45 Incheckning
  De lag som blivit accepterade till turneringen behöver checka in för att verifiera att de är på plats. En person ut varje lag skriver lagnamnet i Discordkanalen som heter #check-in (NorthSpawns DiscordViktigt att checka in i tid! Annars riskerar laget att bli nekade att delta.

  18:45 - 19:00 Köande lag
  De lag som inte har checkat in nekas för att göra plats för eventuellt köande lag. Efter 18:45 kan de lag som inte kommit med i turneringen ta platserna som blir lediga från de lag som inte dykt upp vid check-in. Först till kvarn gäller för lediga platser som uppstår.

  19:00 - 20:45 Omgång 1
  Varje lag samlas i varsin lobby och börjar spela. Poängen för hela laget samt klockslaget för matchens slut skrivs ner efter varje game så att ni enkelt kan hålla koll på hur mycket ni fått i varje match och när den spelades.

  20:45 - 21:00 Poängrapportering 1
  Välj ut 3 av de matcher ni spelat i första omgången där ni fått flest poäng. Rapportera in var och en av de matcherna genom att någon i laget går in på turneringssidan, trycker på knappen "Rapportera resultat" och fyller i formuläret för match 1, 2 och 3.

  Det går att rapportera resultat under hela Omgång 1, men absolut sista inrapporteringstid är 21:00, annars ges 0p för den/de matcher som inte rapporterats in.


  21:00 Bevisöverlämning

  De lag som hamnar topp 20 skickar in sina VODs till ansvarig NorthSpawn administratör i Discord. (NorthSpawns Discord)


  21:00 - 21:30 Paus
  Inga matcher får spelas under denna period. 
  Resultatet från Omgång 1 presenteras och de lag som gått vidare till Omgång 2 gör sig redo.

  21:30 – 22:45 Omgång 2 (Topp 20)
  Topp 20 från Omgång 1 går vidare till Omgång 2 och poängen nollställs (topp 5 får poäng för placering). Laget börjar en ny omgång av matcher där poängen och klockslag för matchens slut skrivs ner efter varje match.

  22:45 - 23:00 Poängrapportering 2
  Välj ut 2 av de matcher ni spelat i andra omgången där ni fått flest poäng. Rapportera in var och en av de matcherna genom att någon i laget går in på turneringssidan, trycker på knappen "Rapportera resultat" och fyller i formuläret för match 4 och 5.

  Det går att rapportera resultat under hela Omgång 2, men absolut sista inrapporteringstid är 23:00, annars ges 0p för den/de matcher som inte rapporterats in.

  23:00 Bevisöverlämning

  De lag som hamnar topp 10 totalt skickar in sina VODs till ansvarig NorthSpawn administratör i Discord. (NorthSpawns Discord)

  23:00 – 23:30 Slutgiltigt resultat

  När granskning gjorts presenteras slutgiltigt resultat.  T U R N E R I N G S V I N S T

  Priset delas endast ut till medlemmar i NorthSpawns förening. Medlem blir du automatiskt när du registrerar dig på sidan. Om du uppger felaktiga personuppgifter kommer du att bli diskvalificerad och bannlyst från kommande turneringar utan möjlighet till att få något pris. För att ett lag ska vara berättigad sitt pris måste alla medlemmar i laget vara registrerade med korrekta personuppgifter.

  NorthSpawn's prispolicy gäller och priser delas endast ut till medlemmar som angett korrekta uppgifter vid registrering och som är svenska medborgare.

  NorthSpawn's policy för prispengar


  E T I K

  När du deltar i turneringar på NorthSpawn Arena (arena.northspawn.se) så accepterar du att följa våra etiska regler. Reglerna är till för att hålla ett bra klimat i våra turneringar och för att alla ska känna sig välkomna och trygga. Uppstår det något problem som gör dig arg, ledsen eller frustrerad kan du kontakta någon av administratörerna så hjälper de till att reda ut situationen på ett bra sätt. Kom ihåg att vi är här för att ha kul och utvecklas!

  • Nolltolerans mot kränkande kommentarer och mobbing. Om någon i ett lag uttrycker sig nedlåtande om andra spelare så har admins rätt att diskvalificera hela laget från turneringen. Individer som uttrycker sig nedlåtande om andra spelare kan även bannas från NorthSpawns Discord samt nekas att delta i framtida turneringar.

  • Nolltolerans mot rasistiskt och sexistiskt beteende. Om någon i ett lag uttrycker sig rasistiskt eller sexistiskt så har admins rätt att diskvalificera hela laget från turneringen. Individer som uttrycker sig rasistiskt eller sexistiskt kan även bannas från NorthSpawns Discord samt nekas att delta i framtida turneringar.  Ö V R I G T

  Behöver du teknisk support är du välkommen att använda chatten/formuläret nere i vänstra hörnet på sidan eller skriva till någon admin i discord. Läs igenom turneringsinformationen och sidan "så funkar det" innan du kontaktar oss.

  Visa resultat
  Lag
  GOFIKA Incheckad
  Twitch.tv/snesnotv Incheckad
  Samurai Pizza Cats Incheckad
  sp1nd3lm4nn3n Incheckad
  TTFU Incheckad
  BOIS IF Incheckad
  Gibraltars Warriors Incheckad
  asdasd Incheckad
  bhop? Incheckad
  MonkaZambique Incheckad
  LHC Incheckad
  GNÅB Squad Incheckad
  sup Incheckad
  swingersklubben Incheckad
  flexonthem Incheckad
  La Bamba Incheckad
  CrackPack Incheckad
  SneakySnakes Incheckad
  FTWR Incheckad
  Pet o kåes Incheckad
  0TUR Incheckad
  Mozambique madness Incheckad
  tutsis bävrar Incheckad